چگونه زندگی خود را در جهت مثبت تغییر دهیم؟

زمانی که شما به آینده خود فکر می‌کنید، نسبت به آینده خود برنامه‌های زیبایی در ذهن دارید. ولی متاسفانه اکثر افراد به دلیل ترس های خود (مثل ترس از شکست) این برنامه‌ها را رها می‌کنند و هیچ وقت آنها را به حقیقت مبدل نمی‌کنند. همه ما در اطراف خود کسانی را می‌شناسیم که مدام از اهداف و برنامه های آینده خود حرف می‌زنند ولی در حقیقت هیچ کدام را انجام نمی‌دهند و طبیعتاً به اهدافشان نمی‌رسند. این فرد شاید عضوی از اعضای خانواده شما باشد و یا یک دوست و یا یک آشنا. حتی شاید این فرد خود شما باشید.

بیلی کاکس نوازنده آمریکایی

تنها در صورتی شما می توانید زندگی خود را تغییر دهید که به جای آسوده زیستن، خود را وقف رویاهای خود بکنید

تغییر دادن زندگی خود

عاملی که تغییر کردن را وحشتناک می‌کند این است که ما در مورد عواقب بعد از تغییر هیچ چیزی نمی‌دانیم. برای مثال، اگر بخواهیم مسیر شغلی خود را تغییر دهیم، تا حد مرگ می‌ترسیم. چون شغل و درآمد فعلی خود را رها می‌کنیم تا کار جدیدی را شروع کنیم که شاید تا چند ماه آینده هیچ درآمدی نداشته باشد. این وحشتناک است. ولی اگر شما بدون اینکه این کار را امتحان بکنید به زندگی تان ادامه دهید، به نوعی پشیمان خواهید شد. در اثر این پشیمانی مدام در ذهنتان از خود می‌پرسید “اگر این کار را انجام می‌دادم، نتیجه اش چه می‌شد؟
سوالی که در این جا مطرح می‌شود این است که آیا کدام بدتر است؟ریسک کردن و یا تحمل پشیمانی؟ اگر ریسک کنید، آیا کارها مطابق میل شما پیش خواهد رفت؟ و یا بهتر است با آرامش خاطر به شغل فعلی خود ادامه دهید؟ بدون این که بدانید آیا می‌توانستید در طول عمر خود کارهای مفید تری انجام دهید یا نه؟

اگر شما به دنبال تغییراتی هستید که زندگی شما را آسان تر کند، آرامش خاطر داشته باشید که تمام توصیه‌های ما شامل تصمیمات اصلی هستند. شما مجبور نیستید که فوراً سرکار رفته و از شغل فعلی خود استعفا بدهید و یا به کشور دیگری نقل مکان کنید تا زندگی خود را به طور قابل توجه ای تغییر دهید. در حقیقت تغییرات بزرگ در زندگی افراد در نتیجه تصمیمات و کارهای کوچک پایه گذاری می‌شوند که این تصمیمات در واقع زمینه تحقق رویا های ما را می‌سازند. به خواندن این مطالب ادامه دهید تا روش های دقیق تغییر دادن زندگی خود در جهت مثبت را بیاموزید. از همین امروز شروع کنید.

سوال

سوالاتی را از خودتان بپرسید که دیگران از پرسیدن این سوالات و پاسخ دادن به آنها وحشت دارند

ما در طول روز سوالات مختلفی را از خودمان می‌پرسیم. مثل “برای شام چی بخورم؟” و یا “امروز چی بپوشم؟”. ولی ما به صورت غریزی از پرسیدن سوالات دشوار خودداری می‌کنیم. چون می‌دانیم این سوالات پاسخ هایی دارند که برای ما مواجه شدن با آنها سخت است. چرا؟ چون این پاسخ ها به ما حقایق را نشان می‌دهند. زمانی که حقایق زندگی فعلی ما به شکلی باشند که نخواهیم با آنها مواجه شویم ،حس نیاز به تغییر زندگی در جهت مثبت در ما احساس می‌شود. این حقایق حد و مرز تغییرات را مشخص می‌کنند که برای تغییر زندگی خود تا چه حدی باید پیش برویم.ولی در حقیقت اگر شما بخواهید تا زندگی خود را تغییر دهید ،باید با این حقایق رو به رو شوید تا بتوانید زندگی جدیدی بسازید. بخشی از روز را برای پرسیدن این سوالات از خود اختصاص دهید تا به احساسات درونی خود که خواستار تغییر هستند ، پی ببرید. با خودتان روراست باشید و بدانید که اولین قدم برای تغییر زندگی ،اعتراف کردن این حقایق به خودمان است. به یاد داشته باشید که اگر مقصد خود را مشخص نکنید ،هرگز به آن نمی‌رسید.

هدف شما چیست؟ آیا به آن رسیده اید؟ آیا رفتار شما بیانگر ارزش ها و باورهای شما است؟ آیا شما در حال رشد و آموزش هستید؟ آیا اتفاقات عجیبی را تجربه می‌کنید؟ آیا شما در حال حاضر کارهایی را انجام می‌دهید که برایتان ارزشمند هستند؟ آخرین باری که شما از یک موقعیت (خوب) استفاده کردید، کی بود؟ آیا شما از زندگی کنونی خود راضی هستید؟

یک خودکار و تکه ای کاغذ بردارید.جوابهای خود را برای این سوالات بنویسید و در بالاترین قسمت این کاغذ تاریخ روز را یادداشت‌ کنید و این کاغذ را به عنوان ارجاع همیشه در معرض دید خود قرار دهید و پاسخ های این کاغذ را مبنای تصمیم گیری های آینده خود قرار دهید. اگر برای آینده خود بر مبنای اهداف و رضایت های خود برنامه ای بنویسید،خواهید دید که زندگی شما به سرعت تغییر خواهد کرد و شما از ملاحظه این سرعت شگفت زده خواهید شد.

کنترل زندگی خودتان را به دست آورید

هیچ کس نمی‌تواند زندگی رویاها و مورد نظر شما را به شما هدیه کند. این یک حقیقت است. شما هر آنچه را که می‌خواهید می‌توانید از این دنیا بگیرید. نقطه عطف این کار به یاد سپردن این جمله است “شما باید این کار را انجام دهید“. زندگی خود را به گونه ای اداره کنید که یک کارآفرین شغلش را اداره می‌کند. برای این کار باید تصمیمات قاطعانه ای بگیرید و ریسک های لازم را تقبل کنید تا به موقعیت دلخواه خود نزدیک تر شوید.

من می توانم

جمله “من می‌توانم” را تکرار کنید، چون حقیقتاً شما می‌توانید.

جملاتی که به خودمان تلقین می‌کنیم، باید با اهدافمان هم راستا باشند. به زبان آوردن محرومیت ها و کمبودها اشتباه نیست. در حقیقت این کار برای سلامتی (روحی) شما مفید و منطقی است تا حدی که شما را از دنبال کردن رویاهایتان دل سرد نکند. برای مثال اگر شما قصد داشته باشید که کتابی تألیف کنید بدون این که تجربه ای در زمینه نویسندگی داشته باشید ، ممکن است از این جملات استفاده کنید:

من نمی‌توانم این کار را انجام دهم” ، “من در این زمینه آموزشی ندیده ام. پس با احتمال زیاد اگر من این کتاب را تالیف کنم، مردم از کتاب من استقبال نخواهند کرد” ، “من به اندازه کافی ماهر نیستم

اگر شما به جمله “من نمی‌توانم ” باور داشته باشید، شرایط را برای انجام دادن کار مورد نظرتان سخت تر می‌کنید. گفتن این جملات را تمرین کنید:

شاید من در این زمینه تجربه نداشته باشم، ولی به هر حال این کار را انجام خواهم داد” ، “من لایق خواسته های خودم هستم” ، “من می‌توانم این کار را انجام دهم” ، “هر چند کوچک، من امروز در جهت رسیدن به اهدافم قدمی بر می‌دارم

تغییر دادن این جملات، در مسیر رسیدن شما به اهدافتان به طور مؤثری اثر خواهد گذاشت. افکار ما در وضعیت زندگی ما و نتایج کسب شده‌مان تاثیر مستقیمی دارند. در نتیجه با انگیزه صحیح اقدامات لازم را برای رسیدن به اهداف و رویاهای خود شروع کنید. در این صورت حتی اگر شکست بخورید هم از نتیجه به دست آمده خوشنود خواهید شد.

انتظارات دیگران را کنار بگذارید

دیگران از شما انتظاراتی دارند. این انتظارات به شما هیچ ربطی ندارند.در واقع این انتظارات در میزان توانایی شما برای انجام کار مورد علاقه خودتان هم هیچ تاثیری ندارند. به یاد داشته باشید ، مردم در هر صورت در مورد شما قضاوت خواهند کرد. چه برای انجام دادن کار مورد علاقه خود چه برای کارهای دیگر. چه بهتر که این خصلت افراد را بپذیرید و به خاطر انجام دادن کارهایی که از آن ها لذت می‌برید ، مورد قضاوت واقع شوید. واقعیت این است که شما هرچه بیشتر از این کارهای مذکور را انجام دهید ، به همان اندازه به شخصیت واقعی خودتان نزدیک تر می‌شوید. در این صورت رفته رفته افکار دیگران برای شما اهمیت شان را از دست می‌دهند.

برنامه ریزی

عادت های خودتان را تغییر دهید

آیا شما زمان زیادی را صرف تماشای برنامه های تلویزیونی می‌کنید؟ و یا زمانی که می‌خواهید برای انجام دادن کاری تمرکز کنید، تلفن همراهتان تمرکز شما را به هم می‌زند و شما پشت سر هم تلفن همراه خود را چک می‌کنید؟ اینها عادت های هستند که شما با تغییر دادن آنها سود می‌برید. در مرحله شروع ، از کارهای کوچک شروع کنید. مثلاً اگر بیش از حد تلویزیون نگاه می‌کنید ، می‌توانید هر روز رفته رفته ساعات تماشای خود را کمتر کنید.

از بین بردن یک عادت به طور آنی اتفاق نمی‌افتد. همان گونه که برای ایجاد یک عادت (مفید) زمان زیادی صرف می‌شود، از بین بردن آنها نیز به صورت تدریجی اتفاق می‌افتد. شما چه عادت هایی دارید که روز به روز می‌توانید آنها را کمتر کنید تا یک روز مفید و کارآمد داشته باشید؟ زمان و انرژی ، مهمترین دارایی های شما هستند. از آنها در جهت سازندگی استفاده کنید ، نه برعکس.

نسبت به خودتان ارزش قائل شوید

به نظر شما آیا شما لایق خوبی ها هستید؟ زمانی که فردی می‌خواهد به شما کمک کند و یا از شما تعریف و تمجید کند، چه حسی به شما دست می‌دهد؟ به نحوه واکنش خود دقت کنید. آیا از برقرار کردن تماس چشمی‌ مستقیم امتناع می‌کنید و یا موضوع بحث را عوض می‌کنید؟

شما باید خودتان را لایق خواسته های خود بدانید تا بتوانید به آنها برسید. به جای غلط گیری از اشتباهات دیگران ، تشویق کردن را بیاموزید و زمانی که به کمک نیاز دارید اجازه دهید تا دیگران به شما کمک کنند. زمانی که شما ارزش خود را درک کنید، بفهمید که چقدر ارزشمند هستید ، در این صورت تمام زیبایی های زندگی را به سمت خود جذب می‌کنید. چون شما آمادگی پذیرفتن این زیبایی ها را کسب کرده اید.

اگر در پذیرفتن این حقیقت دچار مشکل شدید، با جملات زیبا ارزش خود را نسبت به خودتان اظهار کنید. اظهار ارزش ها باعث میشود که احساسات درونی ما نسبت به خودمان تغییر کند. اگر شما جمله “من لایق خواسته های خودم هستم” را تکرار کنید، به این جمله از صمیم قلب ایمان خواهید آورد. ایمان می‌آورید که حقیقتاً لایق این خواسته ها هستید.

منطقه امن

از منطقه امن خود خارج شوید

منطقه امن هر فرد، محوطه‌ای آسوده و راحتی است که افراد می‌توانند در آن قرار بگیرند. ولی اگر شما برای مدت زیادی احساس راحتی بکنید، نسبت به هر دلیل و هر فردی که این حس را از شما میگیرد ،راکد و عصبانی می‎شوید. با کارهایی سرگرم شوید که شما را از این محوطه خارج کند. برای مثال ، صحبت کردن با یک فرد غریبه و یا پوشیدن لباس هایی که از نظر جامعه نامناسب هستند ولی شما پوشیدن این لباس ها را دوست دارید.

شما نمی‌توانید از شر ترس به طور کلی آزاد شوید. هیچ کس نمی‌تواند. ولی حداقل می‌توانیم با ترس خود کنار بیاییم. شما می‌توانید ترس را وارد منطقه امنیت خود بکنید. شما می‌توانید این کار را با انجام دادن فعالیت هایی که باعث می‌شوند احساس ناامنی به شما دست دهد،انجام دهید.در ابتدا انجام دادن این کارها معذب کننده خواهد بود هرچند همیشه تغییرات با سختی همراه هستند.

آگاه باشید که تغییرات اجتناب ناپذیر هستند

تغییر کردن چیزی نیست که شما بتوانید آن را نادیده بگیرید. چه در ساختن این تغییرات نقش داشته باشید چه نداشته باشید، تغییرات همیشه رخ خواهند داد.اگر این حقیقت را قبول کنید ، پذیرفتن این تغییرات برای شما آسان تر خواهد بود. سعی کنید که به تغییرات رخ داده عادت کنید. در این صورت برای پیشامد های این تغییرات آماده تر خواهید بود چراکه شاید این پیشامد ها مطابق میل شما نباشد. عادت کردن به تغییرات به شما کمک می‌کند تا طی این فرایند منطقی تر فکر کنید. تغییرات به سه فرم مختلف نمایان می‌شوند:

  • بحرانی
  • انتخابی
  • شانسی

تغییر انتخابی تنها نوع تغییر است که شما می‌توانید به نوعی تغییرات رخ داده و عواقب آنها را کنترل کنید.پذیرفتن تغییرات رخ داده، چه خواسته و چه ناخواسته، برای شما بهتر خواهد بود.

برای خودتان یک برنامه کوتاه مدت ترتیب دهید

لازمه رسیدن به اهداف بلند مدت، تعیین کردن اهداف کوچک تری است که بتوانید طی مدت کوتاهی با انجام دادن کارهای مشخص به آنها برسید. اگر شغل مورد نظر شما دکتر بودن است، ابتدا باید آموزش دانشگاهی خود را به اتمام برسانید. امروز چه کارهایی را می‌توانید انجام دهید تا شما را به هدف مورد نظرتان مقداری نزدیک تر کند؟ در یک هفته چه کارهایی را می‌توانید انجام دهید؟ در یک ماه چطور؟
این کارهای کوچک را که می‌توانید در مدت کوتاهی انجام دهید را شناسایی کنید تا از آنها برای رسیدن به هدف اصلی تان استفاده کنید. با گذشت زمان و کسب تجربه ، ترتیب این کارها را تغییر دهید. شاید لازم باشد که برخی از آنها را حذف کنید و یا برخی از فعالیت ها را به لیست خود اضافه کنید.

بورد تصویری

یک برد تصویری خیالی ایجاد کنید

در زمان کودکی همه افراد در خیال پردازی ماهر هستند. در کودکی همه افراد ورژن بزرگ شده خود و وضعیت آینده خود را تجسم می‌کنند. داشتن یک برد تصویری خیالی از تجسم انفرادی آینده کاربردی تر خواهد بود. این کار به شما امکان می‌دهد تا نمونه های مختلف زندگی های مورد نظر آینده تان را به صورت جداگانه ببینید.

یک تابلو جهت چسباندن تصاویر تهیه کنید

● تصاویری را که می‌توانند نمادی از خواسته های شما باشند را پیدا کنید و آنا را پرینت کرده و یا ببرید.
● نقل قول های انگیزشی را که شما را برای دنبال کردن رویاها یتان تشویق می‌کنند را نیز جدا کنید.
● همه این موارد را به تابلوی خود بچسبانید و این برد را به جایی نصب کنید که همیشه در معرض دید شما باشد

تشویق ناخودآگاه بصری ، ابزار مهمی است که به شما کمک می‌کند تا از راهتان منحرف نشوید و در عین حال تغییرات لازم را در زندگی خود ایجاد کنید. برای تهیه این تابلو وقت بگذارید تا بتوانید ابزار نیرومندی بسازید که با نگاه کردن به آن تشویق شوید.

گذشته خود را فراموش کنید و آینده خود را بپذیرید

چگونه می‌توانید به زندگی خودتان ادامه دهید در حالی که مدام پشت سرتان را نگاه می‌کنید؟ شاید در گذشته سختی های زیادی را تحمل کرده باشید اما فراموش نکنید که این تجربیات، شخصیت فعلی شما را شکل داده است و در شکل دهی شخصیت آینده شما نیز سهیم خواهند بود. با دید مثبتی به این تجربیات نگاه کنید. چرا که از آنها درس های زیادی آموخته اید. آنها را در کوله بار تجربیات خود بگذارید تا در آینده (در صورت نیاز) به آنها رجوع کنید.

تغییر کردن آسان نیست. در حقیقت این مسیر یکی از سخت ترین مسیرهای زندگی است. چون، این مسیر برای افراد مختلف متغیر است. ولی یک حقیقت برای همه (در این مسیر) وجود دارد: اگر خواهان تغییر زندگی خود هستید، باید هرچه زودتر اقدام کنید. با خودتان روراست باشید، برای خود انگیزه ایجاد کنید، منضبط باشید، در این صورت مطمئناً زندگی رویاهای خود را خواهید ساخت و با شگفتی این زندگی را تماشا خواهید کرد.

اندی وارهول بازیگر آمریکایی

انسان ها همیشه می گویند که زمان همه چیز را تغییر می دهد ولی در حقیقت شما باید موقعیت (زندگی) خودتان را تغییر دهید


اگر این مقاله برای شما مفید بود، لینک این مقاله در سایت رو به بالا را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.