چگونه تنبلی یا اهمال کاری را از بین ببریم؟

همه ما گاهی حس کرده‌ایم که به اندازه کافی انرژی نداریم و سعی می‌کنیم تا انگیزه‌ای پیدا کنیم. این عادی است که گاهی اوقات همچین حسی داشته باشیم اما اگر این روند ادامه داشته باشد یا زمان زیادی طول بکشد، ممکن است به خودمان به دید متفاوتی نگاه کنیم. هدف‌هایمان اهمیت خود را از دست می‌دهند و به سختی راجب چیزی ذوق زده می‌شویم یا ممکن است فکر کنیم که آیا استعداد انجام کاری را داریم یا نه. حتی به خودمان مارک تنبلی می‌زنیم.

 

ایده آل ما

همه ما تصوری از کسی که می‌خواهیم باشیم را داریم. اینکه چگونه رفتار کنیم و به چه اهدافی می‌خواهیم برسیم و چیزی که می‌خواهیم به دنیا نشان دهیم. بخش ایده آل ما مفهومی روانشناسی است که به تصویری که در ذهنمان از آنچه که خود بهتر ما می‌توانست باشد و حس می‌کند می‌پردازد.
خود ایده آل ما معمولاً تصویری از بهره‌مندی‌ها و دست یافته‌های ما از یکسری اهداف مخصوص، رفتارهای سالم و… است. متاسفانه زندگی پرمشغله ما اجازه نمی‌دهد تا بتوانیم خود ایده آل مان را منعکس کنیم و به نظر می‌رسد که در یک احساس بی قراری مطلقی گم شده‌ایم و به دنبال جوابی برای سوال بچگی‌هایمان می‌گردیم. “می‌خواهید در آینده چکاره شوید؟”

 

شما تنها نیستید

اگر احساس تنبلی یا بی فایده بودن می‌کنید، مطمعناً تنها نیستید. تحقیقات نشان داده است که تنها هشت درصد از مردم به اهدافی که برای سال جدید در نظر گرفته‌اند، عمل می‌کنند. چه اتفاقی می‌افتد که تلاش، تولید مثمر و کار کردن برای رسیدن به اهداف انقدر سخت به نظر می‌رسد؟
چیزهای زیادی است که در مسیر تولیدات و دست آوردهای ما از اهدافمان قرار می‌گیرد و باعث می‌شود که حس کنیم تنبل شده‌ایم. گاهی اوقات موانع موقعیت‌ها یا مرتبط به فرصت‌ها و زمانبندی‌ها هستند. در حالی که بعضی وقت‌ها خودمان موانع را با روش‌ها، ذهنیت‌ها یا شیوه‌هایمان بوجود می‌آوریم.

 

کار | عادت

عادت های قدیمی دیر از بین می‌روند

برای پیشرفت واقعی و اتمام شیوه‌های تنبل قدیمی، باید بدانیم که چه چیزی تواناهایی مان را برای رسیدن به اهداف تحت تاثیر قرار می‌دهد یا اینکه باعث می‌شوند نسبت به چیزی که هستیم کمتر احساس مفید بودن کنیم.
بنابرین آنچه که شما آنها را “تنبلی” می‌دانید، ممکن است با تعویض روش های قدیمی یا ترک آنها حل شود. عادت های بی‌فایده‌ای که شما را از دست یابی به اهداف و ثمرات آن دور می‌کند.
چیزهای زیادی مانند عادت ها هستند که می‌توانند ما را از اهدافمان دور کنند. اگر چیز آشنایی در این لیست مشاهده کردید نگران نباشید. فقط از این چیزها دوری کنید:

– اهداف خود را خیلی بزرگ و پیچیده جلوه دادن

همه ما می‌خواهیم به اوج برسیم اما به شدت دست کم می‌گیریم که چقدر تلاش و زمان برای رسیدن به آنجا نیاز داریم. اگر بعد از چند ساعت تسلیم شویم به خاطر این نیست که ما تنبل هستیم، بلکه به این دلیل است که مقدار زمان و تلاش لازم را کمتر از چیزی که نیاز است در نظر گرفته‌ایم.

– از خود انتظار عالی بودن داشتن

وقتی که برای رسیدن به هدفی تلاش می‌کنیم، انتظار داریم که مسیر صاف و یکنواخت باشد اما در واقعیت این جاده پر از پیچ و تاپ و مشکلات خواهد بود.

– گوش دادن به منتقد درون خود

اگر اصطلاح تنبلی، یکی از بخش‌های گفت وگوی درونی شما با خودتان است، مطمعناً حرف‌های منفی و منتقدانه بیشتری را به طور معمول به خودتان می‌زنید. ممکن است از این راه به عنوان روشی برای انگیزه دادن به خود استفاده کنید. صدای منتقدانه شما بر روی تمام نقطه ضعف ها و کوتاهی های شما تمرکز می‌کند. و نه بر توانایی ها و نقاط مثبت‌تان که شاید بتواند کمک کند تا به جلو حرکت کنید.

– گوش دادن به انتقادات دیگران

همانطور که در مورد خودمان و دنیای اطرافمان بیشتر یاد می‌گیریم و تجربه کسب می‌کنیم، بازخوردهایی نیز از دیگران دریافت می‌کنیم که به تصور ما از خودمان کمک می‌کند. اما وقتی شخص مهمی در گذشته ما را تنبل خطاب می‌کرد ممکن است واقعا تا بزرگسالی خود را به این دید ببینیم. ممکن است بشنویم که افراد زیادی از تلاش‌های ما در بزرگسالی انتقاد می‌کنند و باعث می‌شوند که احساس شک به خودمان و دلسردی داشته باشیم

– عدم تهیه یک برنامه از فعالیت ها

وقتی از چیزی الهام می‌گیریم و در مورد هدف جدیدی هیجان زده می‌شویم، ممکن است اهمیت تهیه برنامه را فراموش کنیم. هیجان ما برای هدف می‌تواند ما را سریعاً و با اشتیاق زیاد به جلو براند، اما ممکن است بعد از چندی به یک احساس سردرگمی و بی هدفی تبدیل شود

 

شروع

حال چکار کنیم؟

خوشبختانه اقدامات قابل دست یابی زیادی وجود دارند که می‌توانید برای دست یابی یا پیگیری اهداف خود انجام دهید. در ادامه چند مورد مهم را برایتان شرح می‌دهیم:

– اهداف کوچک و قابل دسترسی تعیین کنید

شما هنوز هم می‌توانید خواهان رسیدن به اوج باشید، اما شکستن اهداف بزرگ به اهداف کوچکتر می‌تواند به شما کمک کند تا بیشتر احساس موفقیت و انگیزه کنید تا راهتان را ادامه دهید. همانطور که تصویر بزرگتری از اهدافتان پیش خود در نظر می‌گیرید، اقدامات مهمی را که باید انجام دهید را به یاد داشته باشید و آنها را بنویسید. اگر لازم باشد این اهداف کوچک را به اهداف کوچکتر و کوتاه مدت تر تبدیل کنید.

– برای تدوین یک برنامه زمان بگذارید

لحظه‌ای با خود بنشینید و در مورد اهداف و تمایلاتتان تامل کنید و ببینید که چه قدم های کوچک و قابل دستیابی برای رسیدن به آنها باید بردارید. در مورد مقدار تلاش، زمان، هزینه، کمک یا سایر عواملی که در رسیدن به هدف دخیل هستند، واقع بین باشید. وارد مسیر هدف شدن با یک برنامه فعال به شما اعتماد به نفس و آرامش بیشتری می‌دهد و همچنین این امکان را فراهم می‌کند که هنگام دلسردی یا احساس عقب ماندگی به آن مراجعه کنید.

– بر روی نقاط قوت خود تمرکز کنید

اگر بجای اینکه به صدای منتقد درون خود گوش کنید که فقط بر روی نقاط ضعف و کوتاهی‌های شما تمرکز می‌کند، اگر بر نقاط قوت خود تمرکز کنید قطعاً سود خواهید کرد. آیا سخت است که به توانایی‌های شخصی خود فکر کنید؟ هر چالشی را که گذرانده‌اید در نظر بگیرید و در مورد نقاط قوت شخصی که برای تجربه آن استفاده کرده‌اید، تأمل کنید. اگر هنوز نتوانسته‌اید نقطه قوتی پیدا کنید، می‌توانید در مورد بهترین نقاط مثبت خود از آنها سوال کنید. همچنین می‌توانید آنلاین در مورد آنها تحقیق کنید. مثل فهرستی از کارهای باارزش.

– موفقیت های کوچکتان را جشن بگیرید

اگر وقتی به هدف های کوچک‌تان عمل می‌کنید یا در حال غلبه بر چالش‌ها هستید، موفقیت های خود را جشن بگیرید. این کار می‌تواند به شما کمک کند که به جلو حرکت کنید. غروری که ما هنگام رسیدن به اهدافمان حس می‌کنیم می‌تواند کمک کند تا با خودمان مثبت صحبت کنیم. با اتمام هرکار تاثیر مثبت آن را تجربه می‌کنیم که کمک می‌کند به موفقیت های طولانی مدت دست بیابیم.

– پشتیبان استخدام کنید

اشکالی ندارد که در طول مسیر از کسی کمک بگیرید. ما وقتی پیشرفت می‌کنیم که با انسان‌های مهم روابط مثبت و سالمی داشته باشیم. اجازه دهید که حمایت این افراد بخشی از تجربه شما باشد. ممکن است بخواهید که با شما در این مسیر جشن بگیرند یا وقتی نیاز داشتید به آنها رو بیاندازید. پیدا کردن افراد قابل اطمینان و مشوق در زندگی می‌تواند به شما در مسیر رسیدن به اهدافتان کمک کند.

 

سلامت فیزیکی شما

احساس تنبلی ما می‌تواند منعکس کننده چگونگی مراقبت فیزیکی ما از خودمان باشد. می‌توانیم اهدافی تنظیم کنیم که با کارکردن و ایجاد عادت های جدید بر روی افکار منفی خود تسلط پیدا کنیم. همچنین نیاز داریم تا ببینیم که برای جسم خود چکار می‌کنیم. مراقبت جسمی می‌تواند مقدمات افزایش سطح انرژی را فراهم کند که باعث می‌شود این تغییرات مثبت عملی شوند.

 

غذا

چیزی که می‌خوریم نقش مهمی در سطح انرژی دارد که احساس می‌کنیم وقتی برنامه های کاری شلوغ ما اجازه تهیه و آماده کردن غذا را نمی‌دهد. ممکن است به دنبال غذاهایی باشیم که ارزش غذایی کمی دارند، ولی سطح انرژی مورد نیاز را تامین می‌کنند. برای مثال غذاهای پروتئینی باعث می‌شود که سطح قند خون پایدار بماند و ما را از افت و خیز انرژی در طول روز در امان نگه دارد.

نمونه هایی از غذاها و نوشیدنی هایی که می‌توانند به افزایش انرژی کمک کنند عبارتند از:

  • ماست
  • بادام
  • موز
  • جو دوسر
  • سبزیجات سبز
  • آب
  • مرغ

نمونه‌هایی از غذاها و نوشیدنی هایی که از افزایش انرژی جلوگیری می‌کند:

  • سیب زمینی سرخ کرده
  • آب نبات
  • نان
  • نوشیدنی های انرژی زا
  • دونات
  • دسرها
  • الکل

هرچند غذاهای قندی انرژی ما را سریعاً بالا می‌برند، اما مدت زمان کمی طول می‌کشند و سپس باعث می‌شوند که حس کنیم کل انرژی ما تحلیل رفته است. زمان وعده‌های غذایی و میان وعده‌ها نیز بر روی سطح انرژی ما تاثیر می‌گذارند. خوردن وعده های کوچک در طول روز باعث می‌شود که سطح انرژی ما در مقایسه با وعده های سنگین تر و طولانی تر که باعث می‌شود احساس خستگی کنیم، ثابت بماند.

 

ورزش

ورزش

وقتی خسته ایم و احساس تنبلی می‌کنیم، آخرین چیزی که ممکن است مایل به انجامش باشیم، ورزش کردن است. اگرچه حرکت بدن باعث افزایش سطح انرژی می‌شود و به افزایش بهره وری کمک می‌کند. تحقیقات نشان داده است که سطح پایین به متوسط ورزش می‌تواند تاثیر بسیار مهمی در سطح انرژی ما داشته باشد و به کاهش خستگی کمک می‌کند.

روشهای انجام تمرین بیشتر:

  • قدم زدن  با سگ تان
  • پیاده روی با یک دوست
  • پیاده روی طولانی گروهی
  • رفتن به کلاس بدنسازی گروهی
  • رفتن به یک کلاس یوگا جدی

 

خواب

الگوی خواب ما تاثیر فوق العاده‌ای بر روی سطح انرژی می‌گذارد. اگر شما احساس تنبلی می‌کنید ممکن است فکر کنید که شب را زیاد خوابیده‌اید و یا ببینید که در طول روز بیش از حد چرت می‌زنید. داشتن یک خواب روتین سالم می‌تواند کمک کند که ساعات خوابتان را ثابت کنید و در عوض احساس انرژی و تعادل بیشتری در طول انجام کارهایتان داشته باشید. اگر شما جغد شب یا چرت زن هستید، این روش می‌تواند کارآمد باشد. اگرچه توانایی شروع پر انرژی روز و توانایی نگه داشتن انرژیتان در طول روز باعث می‌شود که زمان روتین خوابتان مفید باشد.

برای مراقبت از روتین خواب خود چه کارهایی باید انجام دهید:

  • سعی کنید هر شب در یک زمان مشخص به رختخواب بروید
  • هر شب هشت ساعت کامل بخوابید
  • یک ساعت قبل از خواب با هیچ وسیله الکترونیکی کار نکنید
  • مصرف کافئین را بعد از زمان ناهار محدود کنید

 

استرس

مدیریت استرس

داشتن یک برنامه کاری پرمشغله یا چند شغله بودن باعث می‌شود از لحاظ جسمی و روحی احساس تهی بودن کنیم. در این اوقات برداشتن قدم های فعال بسیار سخت بنظر می‌رسد، چون ما به شدت خسته شده ایم. احساس خستگی باعث می‌شود احساس تنبلی کنیم، در حالی که دلیل آن استرس و کار زیاد است.

طبق اعلام انجمن روانشناسی آمریکا ، برخی از راههای مفید برای مدیریت استرس شما مواردی مانند:

  • ورزش و حرکت را در برنامه روزانه خود بگنجانید
  • دنبال دلایلی برای خندیدن یا لبخند زدن بگردید
  • زندگی اجتماعی خود را گسترده کنید
  • روزانه مدیتیشن تمرین یا عبادت کنید

 

مرزها

یکی از راه های مهم برای مدیریت استرس این است که مطمئن شوید از زمان خود به خوبی استفاده می‌کنید. همیشه “بله” گفتن به همکارها، همسر، بچه ها و دوستانمان به سادگی باعث شود نتوانید به تمام تعهدات خود جامه عمل بپوشانید. ببینید زمان خود را برای چه صرف می‌کنید. لیستی از کارهای نیمه تمام خود تهیه کنید. ببینید که کجا می‌توانید محترمانه درخواست های دیگران را رد کنید تا زمانی برای انجام کارهایی که به توجه و انرژی شما احتیاج دارد بیابید.

اگر ایده تعیین مرز برایتان جدید است، اولین قدم ها باید شامل اجازه دادن به خودتان برای انجام آنها باشد. ممکن است از واکنش مردم بترسید و این اشکالی ندارد. به یاد داشته باشید که هدف شما بهبود مراقبت های شخصی، افزایش سطح انرژی و احساس قدرت در برابر وظایف و هدف هایتان است که برایتان مهم هستند. کنار گذاشتن زمانی برای خودتان کلید رسیدن به اهدافتان است و تعیین مرز های کوچک برای زمانتان به شما کمک خواهد کرد.

 

با مقایسه خودتان را گیج نکنید

در پایان وقتی احساس تنبلی می‌کنیم، باعث می‌شود به فکر بیافتیم که آیا افراد دیگری به جز شما هم چنین حسی دارند یا نه. به خودتان اجازه ندهید که به خاطر مقایسه خود با دیگران پریشان خاطر شوید. به یاد داشته باشید منتقد درون شما مانعی برای بهره مندی شما است و باعث می‌شود که همیشه درجا بزنید. به خودتان اجازه دهید که به گونه متفاوتی دیده شوید و به یاد داشته باشید که این سفر منحصر بفرد شماست.

با برداشتن قدم‌های کوچک به سمت مراقبت بهتر از خود، افزایش سطح انرژی، بهبود هدف ها و تعیین مرزهای سالم می‌تواند کمک کند که سریعاً از شر تنبلی خلاص شوید. اولویت بندی و برداشتن قدم های فعال کلید تغییرات بلند مدت است و هیچ زمانی بهتر از اکنون برای برداشتن این قدم ها وجود ندارد.


اگر این مقاله برای شما مفید بود، آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.